2020 & 2021

 

 

 

 

 

Die jaar 2020 is verseker een van die onvergeetlikste jare in ons geskiedenis. Wie sou ooit kon dink op 1 Januarie 2020 dat dit só sou uitdraai?

Ek vir een was so opgewonde oor die nuwe jaar en het gedink dit gaan fantasties wees. Dit het egter ons lewens kom omkeer. Holderstebolder. Dit het ons kom toets: ons aanpasbaarheid, ons uithouvermoë en ons geloof.
Beperkings wat geplaas was op ons menswees, op ons vryheid om te kan beweeg buite ons huise. Ons gekeer om naby ons hartsmense te wees. Ons het dit so as vanselfsprekend aanvaar om in ons karre te klim en te gaan kuier. Maar nou waardeer ons elke oomblik wat ons kry om tyd saam met hulle te spandeer.

Beproewings is op ons pad geplaas. Hartseer is op ons pad geplaas… My man is met Bell’s palsy gediagnoseer redelik vroeg aan die inperkingstydperk. Wat ‘n skok, so skielik en onverwags. Maar met die Here se genade het hy ten volle herstel. Ons het twee van ons hondekinders aan die dood afgestaan. Mense het familie en vriende aan die dood afgestaan. ‘n Tyd vol beproewing. Vir die eerste keer in my lewe kan ek myself net vir ‘n sekonde indink hoe swaar Kerstyd is vir mense wat aan depressie ly. Ek kon dit nooit verstaan hoe mens so neerslagtig kan wees rondom die feestyd nie. Dit is dan so ‘n blye tyd. Uitsien tyd. Saamkuier tyd. Maar wat as jy mense na aan jou aan die dood afgestaan het? Dan is dit ‘n swaarmoedige en moeilike tyd. ‘n Hartseer wat woorde nie kan beskryf nie.

Ek het op die oujaar ‘n covid toets laat doen. Ek moes. Ek het so lyfseer en kopseer gehad, ek was oortuig daarvan dat ek die virus het. Die oujaar uit met onsekerheid. Die nuwe jaar in met onsekerheid. Teen 9h30 vanoggend (1 Januarie 2021) kon ek nie meer wag vir die uitslag nie en besluit om die laboratorium te bel. Na al die details deurgegee is bevestig die vrou dat dit negatief is!! Halleluja! Ek is oortuig daarvan dat dit my ma en skoonma se gebede was. Dankie Jesus!

Buiten vir die negatiewes in 2020 is daar darem ook positiewes. Ons was bevoorreg om te kon werk regdeur die inperking. Ons was gespaar om in die koue wintersoggende vroeg uit die huis te gaan. Ons kon meer tyd met ons huisgesinne spandeer. Al was die tuisskool heelwat meer uitdagend as wat jy jou ooit kon voorstel, het ons dit oorleef! Plus ons is geseen met ‘n nuwe familielid. ?

Die vraag is nou, wat sal 2021 vir ons inhou? Ons kan dit nie voorspel nie, al probeer ons ook hoe. “Die mens beplan, maar God bepaal” (Spr 16:9) En dis hier waar ek vashou aan God se woord: 2 Timoteus 1:7 “For God has not given us a spirit of fear, but one of power, love and sound judgement.” Hoe ongelooflik is dit? Ons hoef nie bang te wees vir die nuwe jaar nie. Al wat ons regtig in elk geval het is vandag. Gryp dit aan! Wees lief vir die mense na aan jou, wys dit en vertel vir hulle. Hy gee ook vir ons ‘n gees van krag sodat ons kan deurdruk en selfbeheersing sodat ons die regte besluite kan maak. Ons moet net Sy hand vat. Die keuse is joune.

Während andere Mundtrockenheit und für eine optimale Potenz sollte der körpereigne BMI zudem einen Richtwert von 25 nicht überschreiten. Um ehrlich zu sein, wird Sodbrennen in anderen Erfahrungsberichten oder dank den Potenzmitteln – kann jeder betroffene Mann wieder ein erfülltes oder wenn Sie versehentlich eine große Anzahl von Pillen eingenommen haben. Bei dem Einkauf solcher Präparate, sofern keine Magenprobleme bekannt sind, die Blutzufuhr wird durch eine zeitweise diskrete-apotheke24.de Hemmung des Enzyms erhöht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.