Scams en Vrese

Het jy al partykeer gevoel of die aanslae van die duiwel aanhou kom en jy kan net nie verstaan wat aangaan nie?

Ek het so, in ‘n kwessie van ‘n week drie aanvalle van dieselfde aard oorleef. Wow, dan wonder ek “wat op aarde is aan die gebeur?” Alles basies verneukspelle of scams.

Ek gaan net kortliks vertel van die drie aanvalle.

Eerstens word ek fisies genader in ‘n winkelsentrum deur ‘n baie aangename vroutjie waar ons begin gesels en skielik gee sy my ‘n telefoonnommer en belowe afslag op my aankope. Die volgende oomblik toe ek weer sien is daar nog twee vrouens by en hulle dring aan daarop om saam met my verder inkopies te doen en ek moet my handsak vir hulle gee om te gaan bêre…. Regtig….Ek lyk miskien liggelowig maar ek is nie.

Tweede aanval: Ek het ‘n advertensie op die internet geplaas. ‘n Vrou het daarop gereageer maar ek het gou genoeg agtergekom sy stel nie regtig in die produk wat ek adverteer het, belang nie. So het ek spoedig die webtuiste verlaat. Net om later ‘n boodskap van die webtuiste self te kry: Beware, suspicious user! My intuïsie was reg!

Derdens ontvang ek ‘n epos wat sê hulle het my foon gekaap(hack). Hulle het al my inligting op my foon en ek moenie eers probeer om my applikasies af te haal nie want hulle het al die wagwoorde! Ek moet hulle nogal in Bitcoin betaal dan los hulle my uit. ‘n Mens skrik nogals groot vir so iets. Gelukkig is my man geniaal met tegnologie en kon dadelik vir my sê dit is net ‘n scam. Wat ‘n verligting!

Ek probeer dink hoekom, hoekom al die verneukspulle. Sekerlik om ‘n mens bang te maak. Of te toets. Wie sal weet? Wat ek wel weet en toe ek daaroor sit en dink kom die volgende vers by my op: “Hy sal sy engele opdrag gee om jou te beskerm waar jy ookal gaan. Op hulle hande sal hulle jou dra, sodat jy nie jou voet teen ‘n klip sal stamp nie.” – Psalm 91: 11&12 Hoe gerusstellend is dit nie? Ons hoef nie bang te wees nie. Is dit nie absoluut wonderlik om dit te weet nie?

Leave a Reply

Your email address will not be published.